ZDRAVKO JELUŠIĆ

Rođen u Kotor Varoši 1960. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom mestu, a 1979. upisuje studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Sam se izdržava tokom studija, radeći prvo obične poslove preko studentskog servisa Mašinac, a posle postaje jedan od rukovodilaca, u to vreme, najveće studentske zadruge u Vojvodini. Posle diplomiranja na Saobraćajnom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu, služi vojsku u Skoplju.

Prvo radno iskustvo stiče u Agrovojvodini gde počinje da radi 1988, a posle dve godine provedene u društvenom preduzeću, osniva privatnu firmu i bavi se zastupanjem najvećih svetskih kompanija iz auto branše.

zdravko-jelusic2Kao privrednik velikog iskustva, početkom 2013. godine, biran je za potpredsednika Privredne komore Srbije, ali posle dve godine, podnosi ostavku na to mesto zbog ličnih obaveza i funkcije odbornika Skupštine Grada Novog Sada.

Kao odbornik Skupštine grada u periodu 2012-2016, zamenik je predsednice Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja i član Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu.

Govori engleski jezik.

Oženjen, otac ćerke i dva sina.