Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić otvorio je danas na gradskoj plaži “Štrand” 10. Međunarodni turnir u rukometu na pesku “Novi Sad 2016”. Na jubilarnom turniru učestvuju muške i ženke ekipe iz Italije, Hrvatske, Rusije, Rumunije i Srbije, a po prvi put se organizuje turnir u rukometu na pesku i za mlađe kategorije.

25-06-16-1

Otvarajući turnir, predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić istakao je da je još od antičkih vremena, sport zbližavao ljude, “činio ih humanijim, zdravijim i boljim”.

– Danas, kada sam sa vama na ovom terenu, ne mogu da se ne vratim u vreme moje mladosti i pomalo sa setom, sećam se tog vremena kada sam trenirao košarku i imao snove da budem najbolje krilo reprezentacije tadašnjih olimpijskih i evropskih prvaka u košarci. Nisam dosanjao te snove, ali sam zato, ponosan na ovaj trenutak danas, što mogu da pozdravim Vas koji ste dosanjali svoje snove igrajući na ovom jubilarnom 10. turniru, za reprezentacije svojih država – poručio je predsednik novosadskog parlamenta učesnicima i učesnicama turnira.

Gostima iz inostranstva, Jelušić je poželeo da “naš grad Novi Sad, našu zemlju Srbiju, pamte samo po lepom, bez obzira na rezultate koje ostvarite”, dok je domaćim rukometašima i rukometašicama poželeo da nas obraduju rezultatom za pamćenje.

– Dragi sportisti, poštovani organizatori, još jednom Vam se zahvaljujem što ste mi učinili čast da mogu da proglasim ovaj turnir otvorenim – podvukao je predsednik Skupštine Grada Novog Sada.

25-06-16-2

Dobrodošlicu učesnicima i učesnicama poželili su i promoteri turnira, nekadašnja reprezentativka Srbije u rukometu Jelena Erić Rakonjac i Momir Ilić, bivši kapiten rukometne reprezentacije Srbije.

Deseti Međunarodni turnir u rukometu na pesku održava se od četvrtka, 23. juna do nedelje 26. juna, kada su na programu polufinalne i finalne utakmice.