Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine.

Učenici koji ostvaruju izuzetne rezultate u Novom Sadu nagrađuju se već godinama unazad, a počev od školske 2014/15. godine, odnosno od donošenja Odluke o Vidovdanskoj nagradi, učenicima se dodeljuju Vidovdanske nagrade, u vidu pohvalnice i novčanog iznosa. Pohvalnice su učenicima na platou ispred sata na Petrovaradinskoj tvrđavi uručili gradonačelnik i predsednik Skupštine grada.

29-06-16-4

– Tradicionalno oko Vidovdana imam čast da se družim sa najboljim đacima Novog Sada koji su naš najveći potencijal i ohrabruju nas da verujemo u bolje sutra. Želim da im u ime Grada Novog Sada kažem hvala i da im poručim da vole i čuvaju Novi Sad, grad najboljih ljudi, jer budućnost zavisi od svakog od nas. Ove godine je nagrađeno oko 586 đaka, za šta je Grad iz budžeta izdvojio osam miliona dinara. To je simboličan način da ih podstaknemo da budu što bolji i da na najbolji način predstave sebe, svoje škole, svoj grad i državu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo učenicima da nastave da nižu uspehe, ali i da se odmore i uživaju na raspustu.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić izjavio je da nagrađivani učenici predstavljaju esenciju intelektualnog potencijala Novog Sada, a da Grad na ovaj način želi da im pokaže da vredi biti dobar.

29-06-16-3

– Danas se iskreno osećam jako važnim. Naravno, ne toliko koliko treba da se osećaju sama deca, koja su nagrade zaslužila, njihovi vaspitači i njihovi roditelji. Moramo da znamo da je ovo esencija intelektualnog potencijala ovog grada i zemlje Srbije. Zato se nadam da će našoj deci ovo biti zvezda vodilja da vredi biti dobar, da se vredi pokazati i truditi, da bi svi išli napred u ovoj državi i ovom gradu – poručio je predsednik gradske Skupštine.

U ime novosadskih škola prisutnima na prijemu obratio se direktor Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” Radivoj Stojković koji se zahvalio Gradu na podršci, ocenivši da talentovane mlade ljude treba podržavati i sa njima pojačano raditi.