Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, povodom obeležavanja 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije, položio je danas cveće na spomen obeležje na Novom groblju i na spomenik palim borcima na Čeneju.

– Danas, na ovom mestu koje simbolizuje borbu u Drugom svetskom ratu, moramo da budemo impresionirani šta su sve ljudi spremni da učine da bi vladala pravda. Oni su bili spremni da daju ono najvrednije što imaju, a to je život protiv fašizma u borbi za pravdu. To je zavet za nas da budemo hrabri kao naši preci, ali i da učimo našu decu da slave život, kao i da brane slobodu – poručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada.

07-07-16

Pored predsednika novosadskog parlamenta, cveće na spomenik na Novom groblju i spomen obeležje na Čeneju položili su predstavnici Vojske Srbije, potom delegacija gradske organizacije SUBNOR-a i predstavnici Rezervnih vojnih starešina, a predsednik Gradske organizacije SUBNOR-a Milan Vukilić izrazio je zahvalnost borcima koji su dali živote za slobodu.

– Ujedno, želimo da iskažemo zahvalnost svima onima koji su dali živote u svim oslobodilačkim ratovima. Slava im i hvala – kazao je Vukilić.