Sednica Skupštine Grada Novog Sada zakazana je za petak, 2. septembra, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu VI sednice naći će se 30-ak tačaka, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić. Kako je objasnio predsednik gradskog parlamenta, nakon letnje pauze nastavlja se rad Skupštine.

– Najavili smo da će se intezivan rad Skupštine nastaviti na pred jesen i već 2. septembra imamo prvu sednicu Skupštine grada nakon letnje pauze, jer ne želimo da Skupština bude kočnica razvoju grada, poslovanju komunalnih preduzeća i drugih gradskih ustanova i institucija – poručio je Jelušić.

Kao centralnu tačku dnevnog reda, predsednik Skupštine je istakao Strategiju kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016-2026. godine.

31-08-16

– Možemo da se pohvalimo da smo jedan od prvih gradova u Srbiji koji donosi Strategiju kulturnog razvoja Grada i verujem da ćemo kroz ovu Strategiju podići kvalitet života u Novom Sadu u budućnosti – podvukao je predsednik novosadske Skupštine.

Pored pomenute Strategije, na dnevnom redu naći će se i predlozi urbanističkih planova, kako planova detaljne regulacije, tako i jedna izmena plana generalne regulacije, što je ocenjeno kao potvrda značajnijeg zamaha građevine kao jedne privredne grane grada.

– Na dnevnom redu će biti i potvrde odluka Nadzornih odbora javnih i javno-komunalnih preduzeća o raspodeli dobiti preduzeća, od čega se polovina dobiti vraća Gradu, a polovina se usmerava na dalje investicije u preduzećima – zaključio je Jelušić.

Sednica Skupštine Grada Novog Sada održaće se u petak, 2. septembra, sa početkom u 10 časova.