Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, tokom održavanja “Diplomacy Day” na Novosadskom sajmu, razgovarao je danas s ambasadorima inostranih zemalja i predstavnicima diplomatskih misija o manifestacijama koje Sajam organizuje. Susret sa visokim zvanicama organizovao je Novosadski sajam, kako bi im direktor ove ustanove mr Slobodan Cvetković prezentovao privredni značaj Sajma, a predsednik novosadske Skupštine pozdravio je učesnike u ime gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i u ime svih Novosađana.

29-09-16-1 – Mi Novosađani, kao lokal patriote, volimo da se hvalimo činjenicom da je Novosadski sajam najstarija sajamska institucija u Srbiji. Mnogo je ljudi iz ovo zemlje, a i iz inostranstva, koji su svoj, često jedini dolazak u Novi Sad vezivali za sajamske priredbe – poručio je Jelušić, dodavši da je “Novosadski sajam kroz vekove postao institucija neraskidivo vezana za ovaj grad”.

29-09-16-2

On se zahvalim i organizatorima skupa što su omogućili susret sa predstavnicima stranih zemalja, jer se time istovremeno širi pozitivna slike o Novom Sadu.

Pored upoznavanja sa radom Novosadskog sajma, rukovodstvo sajma predočilo je gostima i benefite koje imaju zemlja partnera i zemlja prijatelja najznačajnijih sajamskih manifestacija.