Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić, povodom 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, položili su danas vence na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju. Pored gradonačelnika Novog Sada i predsednika Skupštine grada, vence su položili predstavnici Vojske Srbije, članovi Gradskog odbora SUBNOR-a i delegacija Rezervnih vojnih starešina.

– Čestitam svim građanima Novog Sada 23. oktobar, Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Taj datum upisan je zlatnim slovima u istoriju našeg grada i na njega smo ponosni. Novi Sad je, kao grad-heroj, doživeo zaista velika stradanja tokom Drugog svetskog rata i zato se sa dubokim uvažavanjem sećamo svih oslobodilaca, a posebno se poklanjamo senima onih koji su platili najvišom cenom, svojim životom, ono što mi danas imamo, a to je sloboda. Grad Novi Sad ponosno čuva tradiciju i neguje svoju istoriju, jasno opredeljen ka budućnosti – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu obeležava se svake godine i to povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.