Svečana akademija u organizaciji Gradskog odbora SUBNOR-a, a povodom 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, održana je danas u Domu vojske. Na Svečanoj akademiji prisutnima se obratio predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, istakavši da “23. oktobar za Novi Sad ne predstavlja samo datum, već kamen međaš od kog se računa sloboda u kojoj 72 godine uživaju generacije”.

– Za tu slobodu mnogi su morali dati život i siguran sam da ćemo se zauvek sećati onih koji su nam omogućili da živimo u slobodi – poručio je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

On je dodao da se uvek moramo setiti koliko je važno biti posvećen odbrani onoga što je za sve ljude najvažnije, a to je odbrana slobode.

– Oni koji su dali svoje živote da sloboda bude ne samo u Novom Sadu, već i u celoj Srbiji i Evropi, nisu to učinili uzalud. Posle oslobađanja došle su generacije koje su ovaj grad stvorile onakvim kakvim on danas jeste, generacije koje su ovom gradu dale mnogo – istakao je Jelušić, čestitajući Novosađanima i Novosađankama 23. oktobar Dan oslobođenja Novog Sada.

Svečana akademija održana je u okviru proslave Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, a u organizaciji Gradskog odobra SUBNOR-a.