Kongresni centar “Master” Novosadskog sajma obeležio je večeras deset godina rada, a proslava jubileja upriličena je uz podršku Kongresnog biroa Srbije. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, koji je prisutne pozdravio u ime gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i u ime svih Novosađana. On je poručio da je postojanje Kongresnog centra “Master” od izuzetnog značaja za privredni razvoj Novog Sada.21-12-2016-1

– Turizam je za vreme najveće ekonomske krize, bila privredna grana koja praktično nije imala pad. A kongresni turizam jeste esencija turizma, zato što sekundarne vrednosti koje donosi kongresni turizam jeste nešto što je jako bitno za našu državu i naš grad – poručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković istakao je da su predstavljeni impozantni rezultati Novosadskog sajma, ne samo kroz direktnu dobit i prihode, već i kroz sekundarne efekte, koje kroz kongresni turizam Novosadski sajam donosi Pokrajini i Novom Sadu.

Kako je navedeno na svečanosti, godišnje se u “Master” centru organizuje više od 200 događaja, koje poseti više od 40.000 ljudi. Generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković istakao je da je sajam ove godine ostvario prihod od 384 miliona dinara i sa sajamske i sa kongresne deltanosti.21-12-2016-2

– Ako uzmemo multiplikator Međunarodnog udruženja sajmova, koji iznosi od sedam do 15 puta, došli bi do sume od 4,6 milijarde dinara, koliko se indirektno, kroz hotelske kapacitete, ugostiteljstvo i sve druge prateće delatnosti koje gravitiraju ka ovom segmentu, ostvari – objasnio je Cvetković.

Na svečanom jubileju dodeljenu su plakate kogresnim ambasadorima, kao i zahvalnice, koja je za Grad Novi Sad i uspešnu saradnju te doprinos razvoju kogresne delatnosti, uručena predsedniku Skupštine grada.