Svetosavskom akademijom, večeras je u Tehničkoj školi “Mileva Marić Ajnštajn”, obeležena školska slava. Svetosavskoj akademiji prisustvovao je  predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, koji je đacima poručio da Sveti Sava, čovek koji je za svog života postao stub naroda, ali i zvezda vodilja svom narodu kroz vekove stradanja i patnji, zaslužuje da nikad ne bude zaboravljen.26-01-17-1

– Bilo je mnogo pokušaja da se svetlost Svetog Save ugasi spaljivanjem zemnih ostataka, zabranjivanjem njegovog pomena, ali je tim činjenjem ta svetlost bila još jača. Zato svi Srbi imaju zadatak da uče svoju decu ko su i zašto su. Narodi nestaju ako ne poznaju svoju tradiciju i velikane. Mladost to nosi kroz vekove, zato i ovaj, večerašnji događaj jeste način da se svetlost nosi dalje – kazao je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

Svetosavska akademija centralna je proslava novosadskih škola, a večeras je okupila veliki broj zvanica, crkvenih velikodostojnika i prosvetnih radnika.26-01-17-2

Direktor Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” Stanko Matić poželeo je dobrodošlicu zvanicama, podsetivši na najveće vrednosti svetosavlja.

– Ovo je prilika da osnažimo dušu i okrepimo je vanvremenskim prostorom- Život Svetog Save bio je praktikovanje vere i znanja, a uz pomoć ljubavi, gradio je i stvarao ostavštinu – istakao je Matić.