Sve je spremno za trku 24. Novosadskog polumaratona, koja će se održati u subotu, 1. aprila, sa početkom u 10 časova sa Trga slobode, ocenjeno je danas na poslednjoj sednici Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Grada Novog Sada  i predsednik Organizacionog odbora Zdravko Jelušić.29-03-17-1

Kako je istaknuto, 24. Novosadski polumaraton imaće i humanitarni karakter. Naime, Crveni krst Novog Sada i kompanija za proizvodnju auto-delova “Lear”, u saradnji sa Novosadskim polumaratonom, prikupljaju sredstva za socijalno ugroženu decu čiji su roditelji korisnici programa Narodne kuhinje. Prikupljeni novac, objašnjeno je na današnjem sastanku, iskoristiće se kako bi deca mogla da otputuju na odmor.

Na sednici je rečeno da se na glavnoj, polumaratonskoj trci očekuje više od 1100 učesnika i učesnica, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Predsednik Skupštine grada i predsednik Organizacionog odbora Zdravko Jelušić podvukao je da se za polumaraton prijavilo oko 90 stranaca iz 22 zemlje, ali i više od 400 Novosađana i Novosađanki.

– Apelujem na naše sugrađane, vozače, da imaju razumevanja i strpljenja zbog ograničenja u saobraćaju tokom trke – istakao je Jelušić.29-03-17-2

Pored polumartonske trke, u subotu, 1. aprila održaće se štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka, trčanje-šetnja sredoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje (šetnja mališana), kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom. Polumaratonska trka traje tri časa i tokom trajanja manifestacije trasa trke će biti zatvorena za saobraćaj.