Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić održao je danas u amfitetaru Fakulteta tehničkih nauka motivaciono predavanje studentima druge godine Departmana za saobraćaj i transport, a na poziv direktora Departmana prof. dr Dragana Jovanovića.30-03-17-1

Predsednik gradske Skupštine, koji je po struci diplomirani inženjer saobraćaja, održao je prezentaciju o saobraćajnom smeru, motivima studiranja, praksi i poslovima nakon studiranja, kao i šta donosi poziv saobraćajnog inženjerstva. S obzirom na višedecenijsko iskustvo u privredi, predsednik novosadske Skupštine pričao je sa studentima i o iskustvima u vođenju privatnih firmi, saradnji sa inostranim korporacijama i zajedničkim poslovima sa takvim kompanijama.

Jedna od tema motivacionog predavanja bila je i kako poboljšati saobraćajnu infrastrukturu u Novom Sadu, a Jelušić je pozvao studente da daju rešenja, a svoje ideje istaknu kroz seminarske radove. On je istakao važnost analize tokom pisanja radova, kao i korišćenje što više izvora informacija iz stručne literature.

Pored predsednika Skupštine, studentima se obratio i jedan od osnivača saobraćajnog smera na Fakultetu tehničkih nauka prof. dr Milan Inić, kome se Jelušić zahvalio, podvlačeći znanje prof. dr Inića, kao i njegov osećaj za studentske zahteve.30-03-17-2

– Svakom treba motivacija. Vama treba motivacija, jer koliko god vam sada bilo lepo, trenutno radite jedan od najtežih poslova u životu – poručio je Jelušić studentima, aludirajući na obaveze tokom studiranja i spremanje ispita.

Predsednik Skupštine grada dotakao se i motivacije za završetak studija, navodeći izazove koje studenti treba da postave pred sebe.

Na samom kraju predavanja, predsednik novosadskog parlamenta istakao je načine na koji studenti treba da razgovaraju sa potencijalnim poslodavcima i na koji način da razgovaraju prilikom traženja posla.