Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi usvojili su na današnjoj sednici većinom glasova predlog da se ulici na parceli broj 2215/1 KO Novi Sad 1 da naziv po Jovanu Soldatoviću, poznatom vajaru i prvom profesoru vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Na današnjoj sednici većnom glasova prihvaćen je i predlog da se ulica, koja počinje od Ulice Ivana Kneževića do parcele broj 437/28 KO Novi Sad III, nazove po akademiku i kompozitoru Rudolfu Bručiju, prvom dekanu Akademije umetnosti u Novom Sadu. Rudolf Bruči bio je predsednik Udruženja kompozitor Vojvodine i predsednik Udruženja kompozitora Jugoslavije. Članovi Komisije prihvatili su predlog da se ulica na parceli broj 3106 KO Veternik nazove po Živanu Milisavcu, akademiku, linvisti, esejisti, književnom kritičaru i istoričaru književnosti i kulture. Na sednici je prihvaćen i predlog Uprave manastira Vaskrsenje Hristovo na Sunčanom bregu u Kaću da se ulici na parceli broj 1246 KO Kać da naziv Manastirska ulica.

Članovi Komisije, nakon mišljenja JP “Urbanizam”, prihvatili su predloge da se parcele nakon ulica Žarka Zrenjanina i Koste Nađa na Čeneju mogu smatrati njihovim produžecima, kao i da se parcela nakon Ulice Lenke Dunđerski u Novom Sadu može smatrati produžetkom pomenute ulice, te će poneti isti naziv.

Inicajative Gradskog odbora Srpske radikalne stranke da se jedna ulica u Novom Sadu nazove po bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću, kao i da se Bulevar Evrope preimenuje u Bulevar Nikole Tesle, na današnjoj sednici nisu dobile potrebnu većinu, te ih Komisije nije prihvatila. Kako je obrazloženo, prva inicijativa nije prihvaćena jer nije u skladu sa definisanim pravilima rada Komisije, koja predviđaju da se u ovom sazivu daju nazivi koji će odražavati kulturno nasleđe i isticati bogatu kulturnu baštinu, te da se nazivi ulica odnose na znamenite ličnosti, događaje, spomenike i pojmove iz oblasti kulture Grada Novog Sada, Autonomne pokrajine Vojvodine i Republike Srbije, kao i na univerzalno kulturno nasleđe, a u svetlu proglašenja Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Inicijativa da se preimenuje Bulevar Evrope nije prihvaćena jer se po Nikoli Tesli već zove jedna ulica u Novom Sadu.