Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i šef Kancelarije za ekonomski razvoj Goran Sečujski, primili su danas u Skupštini grada delegaciju Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini, koju je predvodio predsednik Asocijacije Zou Junvei.

Tema današnjih razgovora odnosila se na rad Asocijacije, kao i modele saradnje srpskih i kineskih privrednika, koja bi se ostvarila preko Asocijacije. Na današnjem sastanku istaknuto je da Asocijacije može da predstavlja most saradnje privrednika dve zemlje i da na institucionalan način može da doprinese razvoju ekonomske saradnje Srbije i Kine.26-04-17-1

Pored toga, podvučeno je da je Kancelarija za ekonomski razvoj grada otvorena i dostupna za svaku saradnju i pomoć sa potencijalnim investitorima, kao i ustanovama i institucijama, poput Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini, a sve u cilju privlačenja investicija u Novi Sad, kao i razvoja poslovnog okruženja u našem gradu.

– Siguran sam da će novosadski i vojvođanski politički establišment podržati potencijalne projekte za proizvodnju, kao i zajedničke nastupe na tržištu. Zato je veoma bitno negovanje kontakata i povezivanje srpskih i kineskih privrednik, jer na taj potenicjlani projekti mogu da zažive – kazao je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.26-04-17-2

Predsednik AKPV-a je objasnio da predstavnici Asocijacije obilaze mesta po Vojvodini, kako bi uvidela na kojim projektima može doći do zajedničke saradnje. On je dodao i da “osećaju da Grad Novi Sad daje punu podršku radu Asocijacije”, istovremeno se zahvalivši na prijemu u Skupštini grada.

Današnjem sastanku prisustvovao je i dikrektor Konfučije Instituta, Ogranka u Novom Sadu Žao Jouhua, koji je rekao da se u pet gradova u Srbiji organizuju kursevi kineskog jezika.

Asocijacija kineskih privrednika Vojvodine osnovana je decembra prošle godine i okuplja kineske privrednike iz regiona Vojvodine. Ova Asocijacija deo je Asocijacije kineskih privrednika Srbije.