Zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada Branka Bežanov, danas je u društvu člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje mr Vladimira Jelića, posetila ogranak Gradske biblioteke u mestu Budisava, u koji je nedavno učlanjena cela tamošnja osnovna škola.

– Svi učenici Osnovne škole “Ivo Andrić” u Budisavi – njih ukupno 355, učlanjeni su u ogranak Gradske biblioteke u tom mestu. Ovu nesvakidašnju akciju pokrenuo je Savet Mesne zajednice Budisava, koji je i finansirao najveći deo članarina za decu, što je za svaku pohvalu – istakla je Branka Bežanov.

Inače, Savet Mesne zajednice Budisava je obezbedio sredstva za članarine za 296-oro dece, a Gradska biblioteka je besplatno učlanila njih 59. U ogranku biblioteke u Budisavi mestu se za decu organizuju radionice i druga slična dešavanja, a za čitanje ih motivišu i učitelji i nastavnici. Pokretač ove akcije je predsednik Saveta MZ Budisava Novak Maksimović, kojem se član Gradskog veća zadužen za obrazovanje mr Vladimir Jelić posebno zahvalio.16-05-17-4

– Oduševljen sam idejom i nadam se da će i druge mesne zajednice u našem gradu krenuti ovim putem. Drago mi je što će deca iz Budisave za svoje uzore izabrati heroje i likove iz knjiga, a ne one iz rijaliti šou emisija. Ovo je jedinstvena akcija i meštani Budisave na ovaj način drugim sredinama zadali su pravi “domaći zadatak” – podvukao je Jelić.

On je naglasio značaj ovakvih poduhvata: – Prava je retkost da danas vidite dete koje želi da čita. Deca su oduševljena, sa njima se kvalitetno radi i to će im mnogo značiti u daljem intelektualnom razvoju – dodao je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.16-05-17-5

Osim đaka u osnovnoj školi, besplatnu članarinu u Gradskoj biblioteci su dobili i svi predškolci u vrtiću u Budisavi. Cilj je da se kod najmlađih razvije kultura čitanja i već u ranom uzrastu usadi ljubav prema pisanoj reči, koja je u današnje vreme sve više zapostavljena.

Događaju u Budisavi prisustvovao je i direktor Gradske biblioteke Dragan Kojić, koji je pozdravio goste i osnovce i pohvalio ovu akciju.