Članovi Saveta za osobe sa posebnim potrebama su na današnjoj sednici upoznati sa osobinom multiple skleroze i kako sprovesti unapređenje položaja obolelih od ove bolesti.

Gost Saveta je bila Predsednica Udruženje obolelih od multiple skleroze Južnobačkog okruga “MULTIS” Novi Sad Borka Ilić, koje okuplja članove obolele od MS-a i navela raznovrsne aktivnosti koje sprovodi Udruženje: predavanja, tribine, radionice, druženja, izlete, rehabilitaciju u banjama, obezbeđuje humanitarnu pomoć za članove kao i raznovrsne benificije poput besplatne karte za javni gradski prevoz, besplatno parkiranje, besplatnu putarinu, karte za pozorište, besplatne karte za Štrand, pakete iz Crvenog Krsta Grada Novog Sada i drugo. Udruženje obavlja prevoz svojih članova na sve aktivnosti, za njihove lične potrebe: do lekara na pregled, invalidsku komisiju i prevoz do banje u kombi vozilu specijalno prilagođenom  za osobe u kolicima.

– Broj oboleli od ove bolesti u Srbiji je preko pet hiljada, a Udruženje u Novom Sadu okuplja više od 230 Novosađana i preko 50 članova iz drugih opština te pomoć koju pruža Grad Novi Sad je dragocena – istakla je Borka Ilić.

Udruženje obeležava sve značajne datume u toku godine zajedno sa svojim članovima pa će tako Svetski dan obolelih od multiple skleroze, koji se obeležava poslednje srede u maju mesecu, ove godine biti u održan Somboru.