Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primio je danas polaznike projekta “Instrument građanskog pitanja – tvoje pravo da znaš” Razvojnog centra za mlade i sa njima razgovarao o aktivnostima mladih u okviru gradskih ustanova i institucija.02-06-17-3

Projekat Razvojnog centra za mlade realizuje su uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope, a tokom današnjeg susreta u Skupštini Grada Novog Sada tim Omladinske prestonice Evrope “OPENS 2019” predstavio je polaznicima svoj program i aktivnosti.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozvao je tokom razgovora mlade da se uključe i uzmu ulogu u donošenju odluka koje se njih i tiču, kako bi institucije odgovorile na potrebe mladih. Jelušić je istakao značaj dobijanja titule Omladinske prestonice Evrope 2019. godine, ističući da mladi moraju biti aktivniji u donošenju odluka za društvo. Tokom sastanka, polaznicima projekta Razvojnog centra za mlade, koji okuplja studente društveno-humanističkih nauka iz čitave Srbije, objašnjeno je koje su nadležnosti Skupštine Grada Novog Sada, koje se odluke donose u gradskom parlamentu, kao i koliko mladi učestvuju u kreiranju politike za mlade u Novom Sadu.02-06-17-4

O aktivnostima i radu Omladinske prestonice Evrope 2019 polaznicima projekta govorio je koordinator “OPENS 2019” Vukašin Grozdanović, a tokom razgovora prikazan je i film tima “OPENS 2019”.

Projekat “Instrument građanskog pitanja – tvoje pravo da znaš” fokusiran je na povezivanje mladih ljudi sa lokalnim institucijama, kako bi se mladima objasnilo kako državni sistem na različitim nivoima funkcioniše, a zbog toga da bi mladi postali što aktivniji pojedinci u društvu.