Sastanak predstavnika Omladinske prestonice Evrope “OPENS 2019” i  predsednika Privredne komore Vojvodine Boška Vučurevića, na inicijativu predsednika Skupštine Grada Novog Sada Zdravka Jelušića, održan je danas u Privrednoj komori.02-06-17-1

Sastanak je održan na predlog predsednika novosadske Skupštine Zdravka Jelušića, sa idejom da se što više privrednika uključi i, ukoliko postoje mogućnosti, podrži projekat Omladinske prestonice Evrope, a kako je predsednik Skupštine grada objasnio “ne postoji viša misija, od misije ulaganja u mlade”.

– Prirodno mesto za povezivanje privrede i tima “OPENS 2019” je Privredna komora Vojvodine, koja okuplja privrednike. Ideja je da se u narednom periodu pruži šansa timu Omladinske prestonice Evrope  da, preko Privredne komore Vojvodine, dođu do privrednika, a privrednici i kompanije, sa druge strane, uoče koliko je bitna podrška “OPENS 2019”, jer time podržavaju budućnost Novog Sada, Vojvodine i Srbije – istakao je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević objasnio je da su vrata komore otvorena za mnogobrojne vidove saradnje, a da današnji, prvi sastanak vidi kao upoznavanje i prvi korak u ostvarivanju povezivanja privrednika i tima “OPENS 2019”. Komora, kako je Vučurević precizirao, može biti most takve saradnje.02-06-17-2

Na sastanku je tim “OPENS 2019”, na čelu sa koordinatorom Omladinske prestonice Evrope Vukašinom Grozdanovićem, upoznao predsednika Privredne komore Vojvodine sa prethodnim i budućim aktivnostima i radom “OPENS 2019”. Naglašeno je da će se u ovoj i sledećoj godini održati niz programa za mlade, ali i da će se tokom 2019. godine, godine u kojoj je Novi Sad proglašen za Omladinsku prestonicu Evrope, održati centralni višenamenski događaji, manifestacije i sadržaji, u okviru kojih će se prikazati kulturni, društveni, politički i ekonomski razvoj za mlade.