Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primio je danas u Svečanoj sali Gradske kuće pripadnike jubilarne 50. klase Vojne akademije, smer Kopnene vojske, koji ove godine obeležavaju 20 godina od završetka školovanja. Prijemu je prisustvovalo 50-ak pripadnika jubilarne klase, a najveći deo njih danas su aktivni u Vojsci Srbije, Vojsci Republike Srpske i Vojsci Crne Gore.03-06-17-1

– Treba pozdraviti to što ovi oficiri neguju. Ono što je svim ljudima koji se bave bilo kojim vidom delatnosti jako bitno, a to je da se oni koji su zajedno edukovani, kada su na zajedničkom zadatku, ne zaboravljaju jedni na druge – poručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

On je dodao da i oficiri moraju sami da budu ponosni, “samim tim što su kao 50. klasa Vojne akademije posle 20 godina zajedno, da razmene svoja iskustva, svoje želje, svoje planove”.

– U ovakvim ljudima mi možemo prepoznati koliko je vojska ozbiljan stub države i koliko građani, kada imaju ovakve ljude u vojsci, mogu da se osećaju bezbedno – poručio je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.03-06-17-2

Pripadnici 50. klase Vojne akademije, smer Kopnene vojske tradicionalno obeležavaju susrete, pa je 10 godina od završetak školovanja obeleženo u Beogradu, 15 godina u Banja Luci, a 20 godina u Novom Sadu, za šta su pobrinuli, kako je rečeno, “klasići iz Novog Sada”. Pre prijema u Gradskoj kući, pripadnici 50. klase Vojne akademije, posetili su podzemne vojne galerije na Petrovaradinskoj tvrđavi, a obišli su i centar Novog Sada.