Evropsko prvenstvo za juniorke u vaterpolu, u kategoriji do 17 godina, otvoreno je večeras na zatvorenim bazenima SPC “Vojvodina”. Prvenstvo će trajati do 27. avgusta, a na večerašnjoj svečanosti prisutnima se obratio i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poželevši sportske sreće svim učesnicama.20-08-17-1

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i građanki i građana Novog Sada. Za Novi Sad, kao grad kulture i multietničnosti, ovo je prilika da se još jednom dokaže i kao grad sporta, za generacije koje dolaze, ali pre svega za ove mlade devojke koje su budućnost vaterpola u Evropi – poručio je predsednik novosadskog parlamenta.

On se zahvalio i predsedniku Vaterpolo saveza Srbije Miloradu Krivokapiću što je predložio da Novi Sad bude domaćin prvenstva.

– Na nama je sada da svojim navijanjem i tradicionalnim gostoprimstvom učinimo da se naše mlade gošće osećaju prelepo u našem gradu i da iz njega ponesu lepe uspomene. Grad je obezbedio besplatan ulaz svim posetiocima i ovo je prilika da navijanjem za našu reprezentaciju, ohrabrimo naše devojke da daju svoj maksimum – zaključio je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić. 20-08-17-2

Evropsko prvenstvo za juniorke u vaterpolu u kategoriji do 17 godina organizuju Evropska federacija vodenih sportova LEN i Vaterpolo savez Srbije, a predsednik Saveza Milorad Krivokapić istakao je da je Gradu Novom Sadu i Vaterpolo savezu Srbije pripala ogromna čast.

– Postižemo odlične rezultate u vaterpolu i verujem da će i ovo prvenstvo doprineti takvim rezultatima – poručio je Krivokapić.

Predstavnik Evropske federacije vodenih sportova LEN-a Fernando Karpenja zahvalio se Novom Sadu na podršci koju grad pruža. On je dodao da Srbija ulaže napore na promociji ženskog vaterpola i da u LEN-u izuzetno cene te napore. 20-08-17-3

Nakon svečane ceremonije otvaranja, takmičarski deo nastavljen je utakmicom između Srbije i Češke, a u narednih sedam dana na zatvorenom bazenu Spensa takmičiće se ukupno 16 reprezentacija.