Na današnjoj sednici Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa razmatran je spisak novoimenovanih i novopostavljenih lica u gradskim organima, javnim i javno komunalnim preduzećima, organizacijama i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Sad i gradskim upravama i službama Grada Novog Sada, radi potpisivanja Izjave o prihvatanju obaveze poštovanja Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave u Srbiji za period od 1. januara do 8. septembra 2017. godine.

Sekretar ovog radnog tela sačinio je, a predsednica Saveta predočila je spisak novoimenovanih i novopostavljenih funkcionera u Gradu koji se odnosi na članice i članove upravnih odbora „Novosadsko pozorište – Újvidéki Színház“, „Pozorište mladih“ , Kulturni centar Novog Sada, Sterijino pozorje, Turistička organizacija Grada i Agencija za energetiku Grada, nadzornih odbora Apoteka Novi Sad, javnih i javno komunalnih preduzeća „Put“, „Čistoća“, „Gradsko zelenilo“, „Novosadska toplana“, „Informatika“, „Tržnica“, „Parking servis“ i „Urbanizam“, a na spisku su i novopostavljeni funkcioneri nekoliko gradskih uprava i zamenik gradskog pravobranioca.

Njima će biti upućen tekst Etičkog kodeksa i tekst Izjave o prihvatanju obaveze poštovanja Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave u Srbiji koju bi trebalo da potpišu do 25. septembra, što će biti konstatovano na sledećoj sednici ovog Saveta.