Članice i članovi Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa na današnjoj sednici razmatrali su i većinom glasova usvojili Izveštaj o potpisivanju Izjave o prihvatanju obaveze poštovanja Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave u Srbiji od strane novoimenovanih i novopostavljenih lica u gradskim organima, javnim i javno komunalnim preduzećima, organizacijama i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Sad i gradskim upravama i službama Grada Novog Sada za period od 1. januara do 8. septembra 2017. godine.

U Izveštaju se navodi da je tekst Izjave upućen na adrese 34 novoimenovanih i novopostavljenih lica u gradskim organima, javnim i javno komunalnim preduzećima, organizacijama i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Sad i gradskim upravama i službama Grada Novog Sada za navedeni period. Kako je na poslednjoj sednici odlučeno, oni su potpisane Izjave trebali da dostave Savetu do 25. septembra. U predviđenom roku potpisane Izjave vratilo je 25 funkcionera.

Na današnjoj sednici odlučeno je da se poziv za potpisivanje Izjave  o prihvatanju obaveze poštovanja Etičkog kodeksa ponovo, kao podsećanje, uputi na adrese preostalih 9 funkcionera koji se nisu odazvali pređašnjem pozivu, ali i na adrese svih ostalih funkcionera koji su se i u ranijem periodu oglušili o poziv Saveta te još uvek nisu potpisali Izjavu.