Predsednik Supštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i ambasador Finske NJ.E. Perti Ikonen, povodom obeležavanja 100 godina od nezavisnosti Finske, posadili su sadnicu na zelenoj površini između Skupštine Grada Novog Sada i Skupštine AP Vojvodine.28-09-17-4

U okviru obeležavanja nezavisnosti Finske, u Novom Sadu je danas zasađeno ukupno pet sadnica, a kako je objašnjeno, u Srbiji će, povodom proslave značajnog datuma za Finsku, biti zasađeno ukupno 100 sadnica, po pet u 20 gradova.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić rekao je da su tokom današnje posete ambasadora Finske Novom Sadu održani razgovori sa nordijskim privrednicima, a da je poseta bila i prilika da se na simboličan način obeleži 100-godišnjica nezavisnosti Finske.

– Ovaj gest treba da podseća Novosađane na to da su dobri ljudi uvek u dobrom odnosu, bez obzira na geografsku udaljenost – istakao je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Ambasador Finske NJ.E. Perti Ikonen objasnio je da je povodom proslave 100 godina nezavisnosti ove nordijske zemlje, pokrenut projekat “100 drveća”.28-09-17-5

– Finska ove godine proslavlja 100 godina nezavisnosti i kako bi proslavili taj događaj zasadićemo 100 stabala širom Srbije. Finska je ekološki najzelenija i najčistija zemlja na svetu, a želimo da i Srbija to postane – poručio je ambasador Finske.

U okviru današnje posete Novom Sadu, ambasador Finske se ranije, zajedno sa delegacijom Nordijske poslovne alijanse i 20-ak predstavnika kompanija članica alijanse, sastao sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem i članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem i sa njima razgovarao o privrednoj saradnji i privrednim potenicijalima Novog Sada.