Svečani prijem studenata prve godine Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu održan je danas na platou FTN-a. Studente prve godine, u ime Novog Sada, pozdravio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poželevši im uspešno studiranje.30-09-17-1

– I sam sam davno završio Fakultet tehničkih nauka i ukoliko se neko od vas pita da li je odabrao pravi fakultet, mogu da vam kažem da sam apsolutno siguran da jeste – poručio je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Kako je objasnio, Fakultet tehničkih nauka je prevazišao nacionalne i regionalne okvire, u šta je ugrađeno “puno rada ljudi iz nauke, ali i onih preglaca koji su učinili da studijski programi budu sve bolji i savremeniji”.

– Čeka vas mnogo ozbiljnog rada i prestižna, mog slobodno reći, titula. Jer već samim tim što ćete biti u prilici da kažete da ste završili Fakultet tehničkih nauka, već ćete imati titulu. Na vama je da vreme maksimalno potrošite na učenje, nezaboravljajući da su godine studiranja najlepše godine – kazao je predsednik Skupštine grada.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački napomenuo je da su inženjeri FTN-a veoma traženi, a da su primanja koja ostvaruju u Srbiji u visini primanja razvijenih zapadnih zemalja.30-09-17-3

– Izražavam veliko zadovoljstvo što ste upisali ovaj prestižni fakultet. Fakultet tehničkih nauka je najveći u Srbiji i u regionu. Ima 1.200 zaposlenih, 14.000 studenata, a ove godine smo upisali 2.400 studenata, za 50-ak više nego prošle godine – rekao je prof. dr Doroslovački, dodavši da se FTN sastoji od 13 departmana, koji faktički formiraju deset fakulteta, sa 28 studijskih programa.

Prorektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Saša Orlović istakao je da akademska zajednica Univerziteta u Novom Sadu danas broji 52.000 studenata, 3.500 nastavnika i saradnika, 14 fakulteta, tri naučna instituta.30-09-17-2

– Na Univerzitetu se realizuje preko 300 studijskih programa, stotine međunarodnih i nacionalnih projekata, a imamo više od 60 laboratorija. Imamo odlične uslove za rad, a time ćete i vi kao studenti imati izuzetnu priliku da napredujete, učite i da se usavršavate – precizirao je prof. dr Orlović.

Student prodekan FTN-a Dejan Naćić čestitao je studentima što su upisali “najbolji fakultet kako u Srbiji, tako i u regionu”. On je brucošima dao i savet za uspešno studiranje: “redovno posećujte vežbe i predavanja”.

Na svečanom prijemu studentima su se predstavile studentske organizacije koje deluju na Fakultetu tehničkih nauka, službe Fakulteta sa kojima će studenti sarađivati u toku studija, ali i kompanije Continental, Schneider Electric DMS NS i RT-RK.