Pripreme za jubilarni, 25. Novosadski maraton, koji će se održati u nedelju, 22. oktobra, počele su danas sastankom Organizacionog odbora Novosadskog maratona. Sastanak je održan u Skupštini grada i na njemu su učestvovali predstavnici Novosadske policije, Komunalne policije, Hitne pomoći, Crvenog krsta, kao i gradskih preduzeća i ustanova, koja učestvuju u organizaciji maratona.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić istakao je na sastanku da trka mora biti organizovana i realizovana tako da učesnici budu zadovoljni, ali i da se što manje remeti saobraćaj na trasi maratonske trke.

Kako je rečeno, s obzirom na to da se ove godine održava jubilarni, 25. po redu Novosadski maraton, očekuje se velik broj trkača iz celog sveta, ali i iz zemlje. Novosadski maraton startuje 22. oktobra u 10 časova sa Trga slobode, a trka se zatvara u 15 časova. Trasa maratona ide od Trga slobode, Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Kejom Žrtava racije, Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, 1300 kaplara, Ulicom Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim i Novosadskim putem, gde se pravi okret na semafora kod ulaza u Veternik.

Organizacioni odbor takođe je zamolio vozače da, ukoliko mogu, izbegavaju trasu staze tokom održavanja trke.