Na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu razmatrala je inicijativu za dodelu Novembarske povelje Novog Sada za 2017. godinu.

Članovi Komisije su utvrdili da je blagovremeno, a to je do 1. oktobra 2017. godine, pristiglo osam predloga za kandidate za dodelu Novembarske povelje.

Među predloženim kandidatima su: svetski i evropski šampion u savate boksu i humanista Goran Bajšanski, Osnovna škola “Svetozar Marković Toza” Novi Sad, direktor Folkolrnog udruženja “Veliko kolo” Veternik Milan Veselinović, “Kaćke novine”, Dom zdravlja “Novi Sad”, teatrolog i pozorišni kritičar Mr Miroslav Radonjić, poverenica Grada Novog Sada za izbegla lica Tamara Milanović i profesor umetnosti i slikar (posthumno) Roman Erih Petše.

Novembarska povelja  Novog Sada dodeljuje se svake godine povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine – dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. Novembra 1918. godine – dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke  i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.