Kurs “Pisanje predloga zakona i drugih propisa – Nomotehnika i pravničko rasuđivanje”, koji za cilj ima da podrži unapređenje zakonodavne procedure i izradu drugih propisa, naročito opštih pravnih akata, te da omogući i olakša primenu novih zakona, održava se danas u Skupštini grada.13-10-17-1

Učesnike kursa pozdravio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poželevši im dobrodošlicu.

– Novi Sad je jedan od tri grada u kojem će se održati kurs nomotehnike. Jako nam je bitno da i naši, pre svega mladi pravnici, ali i oni koji imaju iskustva u pisanju zakona i pripremanju određenih pravnih akata, rade to na način kako se to radi u celom svetu – istakao je predsednik Skuštine grada Zdravko Jelušić.

Kurs “Pisanje predloga zakona i drugih propisa – Nomotehnika i pravničko rasuđivanje” organizuje se u okviru projekta Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) “Jačanje nadzorne uloge i jednakosti u radu Narodne skupštine – druga faza”, koji se sprovodi u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije i uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).13-10-17-2

Profesorka Pravnog fakuteta Univerziteta u Beogradu i jedan od predavača na kursu dr Radmila Vasić istakla je da se na ovakvim kursevima dosta nedoumica razjasni polaznicima, bez obzira što učesnici ne mogu u potpunosti da ovladaju znanjem i veštinom pisanja predloga zakona i drugih opštih akata.

– Kroz teme i interaktivni razgovor stručnih lica i polaznika kursa možemo da unapredimo proces pisanja predloga zakona i drugih opštih akata i da svako u poslu kojim se bavi pomogne državi da bude bolja – precizirala je prof. dr Vasić.