Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozdravio je danas članove Udruženja vojnih penzionera Novog Sada, koji su učestvovali u radu godišnje Skupštine Udruženja, održane u Domu vojske Srbije.20-12-17-1

Predsednik Skuštine grada poželeo je članovima Udruženja uspešan rad, poručivši da će Grad Novi Sad uvek biti “otvoren za saradnju, razgovor i podršku”.

– Odabir vašeg životnog poziva nesumnjivo govori o vama i vašem odnosu prema otadžbini. Biti vojnik i služiti narodu verovatno je najveća odgovornost koju pojedinac može da nosi u odnosu na zemlju koju voli i kojoj služi. Vaše aktivnosti i težnje preneli ste na Udruženje vojnih penzionera Novog Sada i time ste se preojentisali da date svoj doprinos u očuvanju pre svega statusa vojnika penzionera – poručio je predsednik gradskog parlamenta Zdravko Jelušić, dodajući da veruje da taj posao nije lak, ali i da veruje da “će u našem gradu i našoj zemlji naći sagovornike da bi se razgovaralo o temama koje vas muče i da bi svi zajedno radili na tome da vaš položaj bude bolji”.20-12-17-2

– To je najmanje što možemo da učinimo za vas, koji ste uvek bili tu kada je trebalo da se rizikuje i ono najvrednije što pojedinac ima, a to je život  – podvukao je predsednik novosadske Skupštine.

Predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković pozdravio je prisutne članove i istakao zahvalnost gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na podršci penzionerima. Kako je Čolaković objasnio, zahvaljujući gradonačelniku Vučeviću i Gradskoj upravi, položaj novosadski penzionera se u znatnoj meri popravio.

Godišnjoj Skupštini Udruženja vojnih penznionera Novog Sada prisustvovao je i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i društvenu brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić.

Godišnja Skupština Gradske Organizacije Udruženja vojnih penzionera Novog Sada održana je danas u Domu vojske Srbije, a tokom sednice usvojen je izveštaj rada za ovu godinu, kao i plan aktivnosti Udruženja za narednu godinu.