Članovi Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu utvrdili su na današnjoj sednici listu predloga kandidata za Februarsku nagradu za 2017. godinu. Na današnjoj sednici Komisije prihvaćeno je osam inicijativa za visoko gradsko priznanje, a među kandidatima su umetnica Ljiljana Petrović, inovator Milan Mile Plavšić, dugogodišnji predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti Grada Novog Sada i predsednik Saveza Društva Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti mr Radivoj Mračević, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Tihomir Vejnović, doktor medicinskih nauka prof. dr Radivoj Topolac, slikar i grafičar Petar Ćurčić, magistar književnih nauka mr Boško Brzić i direktor Pasterovog zavoda i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Lalošević.

Inicijativa da Februarsku nagradu dobije “Izvorni klub 100” nije uzeta u razmatranje, jer se po Odluci o Februraskoj nagradi visoko gradsko priznanje dodeljuje građanima, a ne organizacijama. Na sledećoj sedici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.