Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primio je danas delegaciju Kumanova, gradonačelnika Maksima Dimitrievskog, predsednicu Skupštine Opštine Kumanova Atinu Murgasansku i rukovodioca Sektora i člana Veća za međunarodnu saradnju Gorana Mitevskog i sa njima razgovarao o mogućim vidovima saradnje.02-02-18-1

Današnjem sastanku prisustvovali su i v.d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić i sekretar Skupštine grada Marko Radin.

Tokom razgovora istaknuta je spremnost obeju strana za saradnjom u oblastima sporta, kulture, ali i infrastrukturnim projektima, koji bi poboljšali razvoj Novog Sada i Kumanova. Takođe, istaknuta je spremnost za razmenu iskustava i ideja na nivou skupština dva grada.02-02-18-2

U okviru posete, delegaciji makedonskog grada prezentovan je i elektronski sistem vođenja sednica Skupštine Grada Novog Sada, a tokom boravka u Novom Sadu, povodom obeležavanja 1. februara Dana grada, u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije predstavljeni su glavni projekti Novog Sada.

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski zahvalio se u ime delegacije makedonskog grada na gostoprimstvu ističući da su se u Novom Sadu osećali veoma lepo i da su, pored toga, iznete veoma sadržajne ideje o zajedničkoj saradnji.