Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primili su danas u Skupštini grada članove žirija za dodelu nagrade “Miroslav Antić”, predsednika žirija i člana Organizacionog odbora manifestacije dr Draška Ređepa, prošlogodišnjeg dobitnika prestižnog priznanja prof. dr Boška Suvajdžića i profesorku književnosti Mariju Vasić Kanački.05-03-18-1

Susret sa članovima žirija organizovan je u okviru priprema predstojećih “Antićevih dana”, koji će se održati naredne nedelje, od 12. do 16. marta, a članovi žirija danas su prisustvovali i sednici Organizacionog odbora manifestacije.

Pripreme za 11. “Antićeve dane” uveliko su u toku, a na današnjoj sednici dogovoren je i usvojen program ovogodišnje manifestacije.05-03-18-2 Tako će se tokom čitave sledeće nedelje u gradu organizovati niz događaja i kulturnih sadržaja posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu, dok je za poslednji dan manifestacije predviđena i dodela nagrade “Miroslav Antić” za najbolju zbirku pesama. Program “Antićevih dana” održava se na više lokacija u gradu, među kojima su Kulturni centra Novog Sada, Gradska biblioteka, Dunavski park, Gradska kuća, Muzej Vojvodine, dvorac Eđšeg, ali i novosadske osnovne škole.