Komisija za predstavke i predloge danas je zasedala u Rumenci, gde su građani ovog naseljenog mesta imali priliku da neposredno pred članovima Komisije iznesu svoje predstavke.

Rumenčanima, koji su se obratili Komisiji, najviše smetaju komunalni problemi. Stanovnica Ulice nova 12 požalila se da je ta ulica raskopana i da im je otežano kretanje. Kako je rekla, ona shvata da zbog radova na kanalizaciji ulica ne može biti asfaltirana do konačnog završetka radova, ali bi njima od velike pomoći bilo da se put makar naspe tucanikom, kako bi lakše prolazili sa decom na putu do škole i vrtića.

Bilo je i pitanja kada će biti renoviran Kulturni centar Rumenka, da li mogu da se urede atarski putevi, ko je zadužen za uništavanje korova i ambrozije sa parcele za koju ne znaju ko je vlasnik.

Prema rečima stanovnice iz Ulice Vuka Karadžića, oni imaju problem sa komšijom koji je uzurpirao pešačku stazu koja povezuje nekoliko ulica i veoma je frekventna. Veliki broj pešaka koristi tu stazu, ali je to sada otežano, jer je komšija napravio ulaz u dvorište od te javne površine.

Sve predstavke biće prosleđene nadležnim institucijama i gradskim upravama na dalje razmatranje i rešavanje, a po prijemu odgovora, Komisija će o tome obavestiti građane.