Komisiji za predstavke i predloge danas se obratio predstavnik Skupštine stambene zajednice iz Gagarinove ulice broj 18, zgrade sa četiri ulaza i izneo niz problema sa kojima su suočeni. Između ostalog, on je postavio pitanje zbog čega je porez na imovinu poslednjih godina višestruko uvećan, zbog čega u njegovom ulazu stanari moraju da plate grejanje zajedničkih prostorija kad ne postoje ni cevi ni grejna tela u tom delu zgrade, a predložio je i određene vrste obaveza, uz već postojeće, za vlasnike kućnih ljubimaca.

Komisiji se ponovo obratila i predstavnica stanara zgrade u Ulici Mileve Marić koji imaju problem sa legalizacijom i uknjižbom svojih objekata. Kako je i ranije navodila, oni već više od 25 godina žive u tim stanovima, uredno izmiruju svoje obaveze i plaćaju porez, a u katastarskim knjigama njihove zgrade zapravo ne postoje, već se te parcele vode kao njive. Njima je Stambena agencija, preko Komisije za predstavke i predloge, uputila odgovor koji, po njima, nije potpun, jer nisu objasnili proceduru niti su odgovorili šta će da preduzmu povodom rešavanja ovog problema.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na predstavke koje su građani ranije upućivali Komisji i oni će biti prosleđeni na kućne adrese tih sugrađana.