Pripreme za 26. Novosadski maraton počele su danas održavanjem sastanka predsednika Skupštine Grada Novog Sada i predsednika Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravka Jelušića i predstavnika ustanova, preduzeća i institucija koje učestvuju u organizovanju trka Novosadskog maratona.19-09-18-1

Cilj sastanka jeste da se svim učesnicima u organizaciji trke predstavi ruta staze, ali i da se preciziraju detalji i radnje koje je neophodno obaviti kako bi se trke Novosadskog maratona održale u najboljem redu i uz minimum ometanja saobraćaja u gradu. Novosadski maraton, 26. po redu, održaće se u nedelju 14. oktobra, a tokom razgovora je dogovoren još jedan sastanak, kako bi se otklonile eventualne nejasnoće.

U okviru 26. Novosadskog maratona održaće se i niz pratećih, kraćih trka, poput diplomatskog maratona, štafetnog maratona, trka na 33,815 kilometara, trka na 25,435 kilometara, trke zadovoljstva za srednjoškolce i osnovce, kao i tradicionalna puzeća trka beba. Tradicionlano, start trke biće na Trgu slobode.