Članice i članovi Saveta za obrazovanje i sport na današnjoj sednici razmatrali su i većinom glasova prihvatili Predlog odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2018/2019. godinu i Šestomesečni izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad od 1. januara do 30. juna 2018. godine.

Odlukom o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2018/2019. godinu određuje se učešće Grada Novog Sada u radu ovog Fonda i to za 10 stipendija. Naime, Grad Novi Sad i do sada je pružao podršku i obezbeđivao sredstva, ali za pet stipendija, dok će za novu školsku godinu obezbediti sredstva za stipendiranje deset darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Stipendija se dodeljuje darovitim studentima u oblasti prirodno–matematičke, tehničke, poljoprivredne, tehnološke, medicinske, ekonomske, pravne, humanističke i interdisciplinarne nauke, i u oblasti umetnosti i sporta.

U Šestomesečnom izveštaju o realizaciji Programa investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad od 1. januara do 30. juna 2018. godine navodi se da su Odlukom o Programu investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad za 2018. godinu planirana sredstva iz budžeta Grada Novog Sada u ukupnom iznosu od 33.950.000,00 dinara za kapitalne subvencije. Oni su u okviru Programa investicionih aktivnosti nabavili opremu u iznosu od 5.999.900,00 dinara, što čini 20,69 % planiranih sredstava za izveštajni period januar–jun 2018. godine. Ostale pozicije iz Programa vezane za postupke javnih nabavki i potisivanje ugovora sa odabranim ponuđačima realizovaće se u drugoj polovini 2018. godine.