Predstavnik građana iz Ulice Branislava Borote danas se obratio Komisiji za predstavke i predloge i izneo njihov, kako je naglasio, dugogodišnji problem. Naime, na jednom delu ove ulice podignuto je nelegalno naselje u kojem žive i borave mahom Romi, koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina. Prema njegovima rečima, te sirovine oni na tom prostoru odlažu, prometuju i skladište. Pored toga, u neadekvatnim uslovima drže i razne domaće životinje što uzrokuje neprijatne mirise, a predstavlja i leglo pacova i zmija. Naglasio je da se, zbog neposredne blizine, plaše za svoje i zdravlje svoje dece od zaraze, koja bi se lako proširila i do njihovih domova. Kako je istakao, oni su se već u više navrata obraćali nadležnim institucijama, ali do sada je ovaj njihov problem ostao nerešen. Na sednici je donet zaključak da će se ova predstavka proslediti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i JKP „Čistoća“ na dalje postupanje.

Komisija je razmatrala i prispele odgovore na ranije postavljena pitanja sugrađana i oni će biti prosleđeni na njihove adrese.

S obzirom da su građani veoma pozitivno ocenili posete gradske Komisije za predstavke i predloge mesnim zajednicama, na današnjoj sednici je dogovoreno da se takva praksa nastavi. Usvojen je predlog da se već sledeće nedelje, 10. oktobra poseti Mesna zajednica u Veterniku, a 24. oktobra Sremska Kamenica. U novembru je na rasporedu MZ “Gavrilo Princip” 14, a 28. Kać. Sve sednice u navedenim mesnim zajednicama počinjaće u 12 časova i zainteresovani građani se pozivaju da prisustvuju kako bi u neposrednom razgovoru sa članicama i članovima Komisije izneli svoje predstavke i predloge.