Sajam zapošljavanja Top Job, na kojem radnike traže renomirane kompanije različitih profila, otvoren je danas u Hotelu Park.10-10-18-1 Sajam Top Job, koji se prvi put održava u Novom Sadu, otvorio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić poručivši učesnicima i posetiocima sajma da u okviru svojih nadležnosti, a u skladu sa strategijom razvoja grada i akcionim planom za mlade, Grad Novi Sad čini sve što je moguće da obezbedi otvaranje radnih mesta.

– Koliko smo u tome uspeli govore podaci Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Novi Sad, da je u našem gradu za samo godinu dana nezaposlenost smanjena za 16 odsto – kazao je predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić, dodajući da je u prethodne četiri godine broj nezaposlenih u Novom Sadu smanjen za 47 odsto.

Ukoliko se nastavi takav trend, ustvrdio je Jelušić, “imamo šanse da u naredne tri do četiri godine nezaposlenost u gradu svedemo u okvire evropskih standarda”.10-10-18-2

– Novi Sad nije izlovano ostrvo u Srbiji, jer je ovo opšti trend na nivou države i ovo je potvrda da državna politika vođena od Aleksandra Vučića daje više nego vidljive rezultate – precizirao je predsednik gradskog paralemnta Zdravko Jelušić.

Sajam zapošljavanja Top Job organizacuju specijalizovane sajamske agencije Belexpo Plus i Backup, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, a Đurđina Mačak iz NCZ Filijale Novi Sad istakla je nekoliko faktora koji su uticali na smenjenje nezaposlenosti.

– Pre svega pozitivni trendovi u privredi, više generisanih slobodnih radnih mesta, živnuo je sektro ugostiteljstva, živnula je prerađivačka i građevinska indsutrija, a oblast informacionih tehnologija je u stalnom porastu.10-10-18-3

Osim ovih pozitivnih kretanja u privredi, doprinele su i mere koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje sa Gradom Novim Sadom i Pokrajinskim sekretarijatom, ali i sa drugim lokalnim samoupravama sa teritorije Južnobačkog okruga – objasnila je Mačak.

Sajam Top Job je namenjen svima koji traže posao ili žele da promene radnu sredinu. U okviru sajma zapošljavanja biće organizovana i edukativna predavanja.