Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat primili su večeras u Gradskoj kući učesnike 6. međunarodnog simpozijuma hirurga Srbije, koji se danas i sutra održava u Novom Sadu. Na svečanom prijemu, predsednik gradske Skupštine izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost što su se u Novom Sadu okupili najveća imena svetske hirurgije.29-11-18-1

– Za naš grad je veoma značajno da ugosti svetske stručnjake iz oblasti hirurgije. U Novom Sadu, na državnom univerzitetu, studira više od 50 hiljada studenata, a na privatnim fakultetima još oko 10 hiljada. Iz toga je jasno da Novi Sad ima budućnost, a da bi jedan grad imao budućnost mora imati medicinsku delatnost, kojom se vi bavite, na najvišem nivou – poručio je predsednik gradskog parlamenta Zdravko Jelušić.

On se zahavlio organizatorima, ali i učesnicima što su se odazvali pozivu, istakavši uveravanje da će simpozijum doprineti razmeni iskustava i znanja, kao i da će unaprediti oblast hirurgije u čitavom regionu.29-11-18-2

Predsednik 6. međunarodnog simpozijuma hirurga Srbije prof. dr Zoran Milošević istakao je da će učesnici tokom simpozijuma videti prezentacije svetski priznatih hirurga, što će doprineti razmeni znanja. On je napomenuo da je od velikog značaja što će mlađi hirurzi imati prilike da razgovaraju sa starijim i iskusnijim kolegama.

Simpozijum, kako je rečeno, sadrži veoma kvalitetni naučni program, a predavači su međunarodni eksperti iz svojih oblasti, kao i vodeći hirurzi iz Srbije.