Na današnjoj sednici članice i članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja Skupštine Grada Novog Sada usvojili su Predlog plana detaljne regulacije blokova oko Ulice vojvode Bojovića, oko  Ulice Danila Kiša u Novom Sadu i sportskog parka i jugoistočne zone u naselju Sadovi u Petrovaradinu.

Većinom glasova prihvaćeni su i predlozi odluka o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije i to zone rekonstrukcije u nasleđenim ambijentalnim celinama u Novom Sadu (lokalitet na uglu Partizanske ulice i Sentandrejskog puta), novog gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu (lokalitet na uglu Bulevara kralja Petra I i Rumenačke ulice), prostora za mešovitu namenu između ulica Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara u Novom Sadu (lokalitet na uglu ulica Futoške i Mikole Kočiša) kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Veternik (lokalitet uz sekundarni odbrambeni nasip u Veterniku).

Savet je usvojio i uputio Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Programa poslovanja Javnog preduzeća „Urbanizam“ Zavod za urbanizam Novi Sad za 2018. godinu kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o proceni vrednosti kapitala JP „Urbanizam“ Zavod za urbanizam Novi Sad sa stanjem na dan 01.01.2018. godine, o kojima će odbornici raspravljati na sledećoj sednici Skupštine.