Polaganjem cveća na spomen obeležje i paljenjem sveća, danas je u Novom Sadu obeležena sedma godišnjica od požara u diskoteci “Kontrast”, u kojem je poginulo šest mladih ljudi, Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.01-04-19-1

U ime Grada Novog Sada cveće je položio predsednik Supštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, koji je istakao da je 1. april u Novom Sadu dan tuge.

– Roditeljima, rodbini i prijateljima je nateže da obeleže ovu tragediju i ovo jeste najteži dan u godini. Sedam godina je prošlo od tragičnog požara i ovo što raditelji rade je veoma teško, a mi koji smo u lokalnoj samoupravi moramo dati svoj doprinos da se ovakve tragedije više ne ponove.01-04-19-2

Ovo je opomena ne samo onima koji donose odluke kada je protivpožarna bezbednost u pitanju, nego i vlasnicima objekata gde se okuplja veliki broj ljudi da ne pokušavaju da stvore profit smanjujući troškove protivpožarne bezbednosti, jer ne smemo prihvatiti krilaticu “neće baš meni” – poručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušć.

U ime porodica žrtava požara, okupljenima se obratio otac Tamare Miladinović, Branko Miladinović istakavši da se danas odaje dužna počast “našoj deci, ali i svim žrtavama stradalim u požarima u Novom Sadu”.01-04-19-3 On je podsetio da je Udruženje “Istina – Tamarini zakoni” podnelo inicijativu da se formira nezavisno narodno regulatorno telo za kontrolu i nadzor tužilaca i sudija. Ujedno, on se zahvalio gradonačelniku Novog Sada, kao i Skupštini grada i Savetu za javni red i mir i bezbednosti na podršci i pomoći.