Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi prihvatili su na današnjoj sednici predlog Upravnog odbora Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih “Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin” da se plato u kompleksu nove muzičke i baletske škole u Novom Sadu nazove po Melaniji Bugarinović, operskoj pevačici, prvakinji Beogradske i državne opere u Beču, velikoj dobrotvorki i osnivačici Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih. Ovoj odluci, a takođe na predlog Upravnog odbora Fonda “Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin” i uz obrazloženje da se po slavnoj operskoj pevačici nazove adekvatniji javni prostor, prethodilo je povlačenje iz procedure predlog da se po Melaniji Bugarinović nazove ulica na parceli 580/19, KO Novi Sad III, koji je prihvaćen na jednoj od prethodnih sednica Komisije.

Većinom glasova, Komisija je utvrdila da se ulici u Novom Sadu, parcele 2655/10, 2655/12, 2655/15, 2656/11, 2656/13, 2656/15 i delu parcele 2656/5, na lokalitetu Mali Beograd – Veliki Rit, dodeli naziv po Miodragu Pavloviću, srpskom književniku, pesniku i esejisti, akademiku SANU. Predlog da se jedna od ulica u Novom Sadu nazove po Miodragu Pavloviću došla je od kustosa zaposlenih u Muzeju Vojvodine dr Predraga Bajića, Dejana Bolorina, Aleksandra Boškovića i dr Aleksandra Horvata.

Komisija je većinom glasova utvrdila da se ulici na lokalitetu Mali Beograd – Veliki rit KO Novi Sad III, parcela 580/19 da naziv po Ignacu Šenu, violinisti, primašu, kompozitoru i koncertmajstoru, nekadašnjem članu Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Vojvodine. Ovaj predlog stigao je takođe od grupe kustosa u Muzeju Vojvodine, kao i Marte Nađ.

Na predlog građana Mesne zajednice “Ledinci”, Komisija je prihvatili da se novoj ulici u Ledincima, potes Provalije, da naziv Donje provalije, što u prirodi, kako je objašnjeno, po njenom položaju i lokalitetu i jeste odgovarajući naziv.