Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge razmatrane su predstavke stanara zgrada u Bulevaru vojvode Stepe od 117 do 131, Balzakovoj ulici 10 i Maksima Gorkog 17a.

Predstavku sa problemima stanara zgrada u Bulevaru vojvode Stepe od 117 do 131, uputili su predsednici ove stambene zajednice Zoran Đorđević i Miroslav Ilić, a odnosi se na nepropisno parkiranje automobila između njihovih zgrada. Prema njihovim navodima, nesavesni vozači parkiraju svoja vozila već duži niz godina na uskom asfaltnom putu, koji služi za prolaz pešaka. Na taj način, ističu, ugrožena je sigurnost prolaznika, pa i dece koja se tu igraju. Otežan je i prilaz vozilima hitne pomoći, vatrogasnim vozilima ili vozilima za invalide.

Zahtev za zamenu oštećenih ivičnjaka, sanaciju oštećenja na pešačkom delu ispred Balzakove 10 i vraćanje betonskih elemenata kod igrališta u prvobitno stanje uputio je upravnik stambene zajednice Igor Baba-Vulić. On navodi da je prilikom izvođenja radova na vrelovodnoj mreži pre nekoliko godina došlo do nabrojanih oštećenja, ali da ih JKP „Novosadska toplana“ nije sanirala. Radi se o frekventnom prolazu koji je ujedno i deo prilaza ka Domu zdravlja iz Balzakove ulice, a kretanje je otežano zbog nastalih oštećenja – navodi se u predstavci.

Stanari zgrade u Ulici Maksima Gorkog na broju 17a uputili su predstavku u kojoj navode da je potrebno urediti zeleni pojas ispred njihove zgrade i na taj način sprečiti njegovu devastaciju od strane nesavesnih vozača, dostavljača robe i ostalih koji na tom prostoru zaustavljaju ili parkiraju vozila.

Članice i članovi Komisije uputiće sve ove predstavke nadležnim komunalnim preduzećima i gradskim upravama sa zahtevima da se što pre iznađu rešenja za ove probleme.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na prethodno upućene predstavke i oni će biti prosleđeni građanima na kućne adrese.