Članovi Saveta za kulturu na današnjoj sednici većinom glasova prihvatili su izveštaje o radu i poslovanju gradskih ustanova za kulturu za 2018. godinu i to za Pozorište mladih, Ustanovu za kulturu i obrazovanje Kulturni centar “Mladost” iz Futoga, Kulturni centar “Rumenka”, Sterijino pozorje, Ustanovu za kulturu i obrazovanje Kulturni centar “Kisač”, Muzej Grada Novog Sada, Ustanovu za izradu tapiserija “Atelje 61”, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Kulturni centar Novog Sada, Novosadsko pozorište – Újvidéki Színház, Istorijski arhiv Grada Novog Sada i Gradsku biblioteku u Novom Sadu i uputili ih Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.

Savet je prihvatio i predoge rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama Programa rada gradskih ustanova kulture za ovu godinu i to Gradske biblioteke, Sterijinog pozorja, Pozorišta mladih, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, Kulturnog centra Novog Sada, Muzeja Grada Novog Sada, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Novosadskog pozorišta – Újvidéki Szinház, Ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61”, Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar “Mladost” iz Futoga, Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar “Kisač”, Kulturnog centra “Rumenka” i Novosadskog dečijeg kulturnog centra.

Na današnjoj sednici prihvaćeni su Izveštaj o radu Fondacije “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” za 2018. godinu, Izveštaj o radu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih “Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin” u Novom Sadu za 2018. godinu, kao i Predlog odluke o manifestaciji “EXIT” kao manifestaciji od izuzetnog značaja za Grad Novi Sad.