Na današnjoj sednici članovi Komisije za predstavke i predloge primili su i saslušali predstavnike stanara iz Ulice Modene broj 1, koji su u svojoj predstavci zatražili način i pomoć Grada za sanaciju i krečenja fasade ove zgrade, kao i predstavku Dešana Pucara, koji živi na Klisi, ulica Dr Milorada Pavlovića br.12, koji ukazuje da njegova kuća iako je legalizovana, nema uopšte prilaza te traži pomoć oko rešavanja ovog problema.

Komisija je razmatrala predstavku udruženja građana „Livada“ iz Sremske Kamenice, prestavku Aleksandre Matić iz Petrovaradina  i prestavku – predlog Milice Miladinović iz Novog Sada.

Udruženje građana „Livadica“ u svojoj predstavci traži da se izgradi glavni put u dužini od 2472 m na katastarskim parcelama 3983 i 3483, te da se rekonstruišu dve ćuprije preko Rokovog potoka. U obrazloženju ovog zahteva se navodi de je reč o glavnom putu kroz Livade u Sremskoj Kamenici, koji više stotina građana koristi za prilazak svojim kućama i parcelama, gde jedan deo puta ima zemljanu podlogu te je u kišnom periodu praktično neprohodan za putnička vozila. Uz nedostatak puta, istaknut je i nedostatak ulične rasvete, priključaka na elktričnu, vodovodnu i gasnu mrežu, kao i neophodnost uređenja Rokovog potoka i ćuprija na njemu. Građani Livadica su naglasili da su dosadašnje sanacije građani rešavali ličnim sredstvima, da su svi objekti na ovom potezu legalizovani ili da su u postupku legalizacije kao i da su ovakav zahtev obnavljali više puta.

Aleksandar Matić iz Petrovaradina istakao je problem kanalizacije u Livadskoj ulicu u Petrovardinu, koja nije priključena na gradsku kanalizacionu mrežu već dugi niz godina. Kako su mu objasnili u JKP „Vodovod i kanalizacija“, Livadska ulica je nivelaciono niža od Preradovićeve ulice, te nije moguće gravitaciono isticanje kanalizacije, nego je neophodno isprojektovati kanalizaciju niskog pritiska, koja podrazumeva dodatne pumpe i za što je potrebno promeniti Gradsku odluku o uklanjanju otpadnih voda. Ovo preduzeće je uputilo Gradu, po rečima Aleksandra Matića, predlog ovakve odluke i on od Komisije traži odgovor kada će zasedati Skupština grada po navedenom predmetu.

Predstavka Milice Miladinović jeste u stvari predlog utvrđivanja načina korišćenja zemljišta ispred Železniče stanice Novom Sad, kod „Lokomotive“. U obrazloženjeu ove predstavke stoji da mnoge turističke organizacije, svoje autobuske ture započinju i završavaju kod „Lokomotive“ koristeći pogodnost te saobraćajnice za svoje autobuse. Polazeći na svoje turističko putovanje Milica i još dosta građana bilo je pokradeno, izdžepareno baš pri ulasku u autobus, pa tako se ova predstava odnosi na neophodnosti pronalaženja načina kako da se građani zaštite od ovih nemilih događaja, odnosno od koga da pokradeni građani nadoknade štetu koja im je napravljena.

Komisija je sve ove predstavke evidentirala i proslediće ih nadležnim institucijama i službama, a dobijene odgovore će dostaviti građanima na kućne adrese.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na prethodno upućene predstavke koji će biti upućeni građanima na njihove kućne adrese.