Veče šampiona, gde se tradicionalno dodeljuju najviša priznanja Novosadskog sajma u okviru sajmova Lorist, održano je večeras u Kongresnom centru Master, a specijalne nagrade i priznanja uspešnim izlagačima i učesnicima Lorista dodeljivali su visoke zvanice i stručnjaci iz odgovarajućih oblasti.04-10-19-2

Obraćajući se dobitnicima i prisutnima, predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić naglasio je da Novi Sad ne bi bio to što jeste bez Petrovaradinske tvrđave, Novosadskog univerziteta i Novosadskog sajma.

– Ovo je događaj koji je za sve nas bitan. A bitan je zbog privrednika koji su večeras ovde i pre svega se njima i zahvaljujem. Mi Novosađani možemo biti ponosni na to što je nagrada Novosadskog sajma odavno postala prestižna nagrada za privrednike i to što mnogi od privrednika iz regiona, iz evropskih država sa ponosom drže priznanja Novosadskog sajma – poručio je predsednik gradskog parlalmenta Zdravko Jelušić.

On je podsetio da će se uskoro navršiti sto godina kako sajam postoji, ustvrdivši da su mnogi ljudi svoje impresije vezane za Novi Sad ostvarili pre svega zbog toga što su posećivali sajam.04-10-19-1

Generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković poručio je da Novosadski sajam sa posebnim uvažavanjem i odgovornošću pristupa ocenjivanju kvaliteta, “jer je to ono iz čega smo nastali”.

– Sajam kao institucija i sve naše priredbe samo su logičan sled vrednovanja kvaliteta. Međunarodni značaj sajmova Lorist potvrđuje više od 500 izlagača koji su u Novi Sad došli iz 20 zemalja, kao i to što nam je zemlja partner Mađarska – istakao je Cvetković.

On je dodao i da izlagači i učesnici ocenjuju sajmove, “sklopljenim poslovima i promocijama”.

– U uverenju da će naša priznanja biti dodatna referenca u vašem poslovanju, čestitam svim dobitnicima – zaključio je Cvetković.

Večerašnja svečanost počela je uručivanjem tri specijalna priznanja, koje su uručili predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković i to Republici Mađarskoj, kao zemlji ovogodišnjem partneru, Đenerali osiguranju kao dugogdišnjem partneru sajma kao i “Vojvodina šumama”.04-10-19-3

Iznenađenje večeri napravio je Grad Herceg Novi koji se na specifičan način zahvali na priznanju. Zajedno sa gradonačelnikom Stevanom Katićem i njegovim najbližim saradnicima došle su i čuvene mažoretkinje koji su na zadovoljsvo prisutnih izvele jednu tačku iz svog programa. Bio je ovo način da se u okviru sajma turizma pozovu prisutni da sledeće sezone letuju u ovom lepom crnogorskom gradu.