Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja na današnjoj sednici većinom glasova prihvatili su Predlog plana generalne regulacije prostora za deo područja Adice u Novom Sadu, potom Predlog plana detaljne regulacije blokova oko Ulice cara Dušana u Novom Sadu i Predlog plana detaljne regulacije zone male privrede u Futogu i uputili ih Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.

Na današnjoj sednici, većinom glasova prihvaćeni su Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između ulica Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara u Novom Sadu (lokalitet Poliklinike, u okviru Kliničkog centra Vojvodine), Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške u Novom Sadu (lokalitet Medicinske škole „7. april“ i drugi), Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije zone rekonstrukcije u nasleđenim ambijentalnim celinama u Novom Sadu (lokalitet na parceli broj 8550/1 KO Novi Sad I), Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije dela Avijatičarskog naselja i Detelinare u Novom Sadu, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije prostora za poslovanje i stanovanje severno od Bulevara vojvode Stepe u Novom Sadu, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije dela područja planiranog za poslovanje sekundarnog i tercijarnog sektora, severoistočno od planirane obilaznice u Veterniku, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije prostora za poslovanje na ulaznim pravcima uz Ulicu Školska u Veterniku i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije dela područja Alibegovca, jugoistočno od puta na katastarskoj parceli broj 4497 KO Petrovaradin u Petrovaradinu.

Članovi Saveta prihvatili su i Predlog odluke o izmeni Odluke o dodeli stana ili porodične kuće kao vid stambene podrške, kao i Predlog odluke o finansiranju programa stambene podrške Grada Novog Sada u 2019. godini.

Prihvaćeni predlozi upućeni su Skupštini grada na razmatranje, a o njima bi trebalo da raspravljaju odbornici i odbornice na sednici gradskog parlamenta u petak, 18. oktobra.