Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja na današnjoj sednici jednoglasno su prihvatili Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Kać (lokalitet predškolske ustanove u Ulici Save Maleševa) i uputili ga Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.

Prihvaćenim Predlogom, izmenama i dopunama Plana definisani su uslovi za dogradnju postojećeg objekta predškolske ustanove u centru Kaća, kako bi se poboljšali uslovi rada i povećao kapacitet za smeštaj dece. Kako je navedeno, planira se dogradnja i rekonstrukcija dela postojeće zgrade predškolske ustanove, tako da se formira slobodnostojeći, prizemni objekat sa četiri krila koja bi zatvarala atrijumsko dvorište. Zona dogradnje, objašnjeno je na sednici, pratila bi postojeću građevinsku liniju objekta prema ulici, uz manja odstupanja kako bi oblikovno činila jedinstvenu arhitektonsku  celinu.

O prihvaćenom Predlogu izjasniće se odbornice i odbornici na sednici Skupštine grada, zakazanoj za ponedeljak, 23. decembra.