Komisija za predstavke i predloge i u ovoj godini nastavila je sa dugogodišnjom praksom da prve srede u mesecu prima građane kako bi neposredno izneli svoje predstavke vezane za probleme sa kojima se suočavaju.

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Komisiji se obratio Strahinja Bojović, predstavnik stanara Ulice Mikole Kočiša i još nekoliko ulica u blizini Kliničkog centra, odnosno Metadonskog centra, čiji korisnici, prema njegovim rečima, i dalje prave probleme i uznemiravaju njih i njihovu decu kad prolaze ulicom, a neretko ulaze čak i u njihova dvorišta, pa i kuće. Kako je ovaj sugrađanin rekao, ipak se primećuje znatno poboljšanje u odnosu na njihovo prvo pojavljivanje pred Komisijom. Broj zavisnika koji dolaze po terapiju je smanjen, postavljena je ograda i očišćen je i uređen obližnji parkić, međutim, naglasio je Bojović, i dalje se korisnici Centra okupljaju ispred ulaza i na kolovozu, a kako je postavljanjem ograde sužen prostor za prolaz, sada je još nebezbednije prolaziti tom trasom. Zbog toga stanovnici tog dela grada, prema njegovim rečima, i dalje insistiraju da se taj ulaz potpuno zatvori, a da zavisnici koriste glavni ulaz kao i svi ostali pacijenti. Na taj način oni bi bili iza ograde unutar Kliničkog centra i ne bi se mogli grupisati i okupljati na ulici i kolovozu i ometati prolaznike, a smatraju da bi i prisustvo jednog policajca, bar u vremenu dok dolaze po terapiju, mnogo doprinelo povećanju bezbednosti.

Članice i članovi Komisije su razmatrali i pristigle odgovore na ranije podnete predstavke i oni će biti prosleđeni tim građanima na kućne adrese.