Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, šef Kabineta predsednika Aleksandar Belić i šef Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Grada Novog Sada Milenko Malešev održali su danas u gradskom parlamentu sastanak sa načelnikom Opštine Velika Kladuša Fikretom Abdićem i šefom Kabineta načelnika i savetnikom za korporativne delatnosti i komunikacije Ervinom Abdićem i sa njima razgovarali o mogućim vidovima saradnje.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić istakao je da je Novi Sad uvek otvoren za saradnju sa lokalnim samoupravama iz regiona, naglasivši da je Novi Sad privredni, obrazovni i kulturni centar Vojvodine, a da je naredne godine Evropska prestonica kulture, verujući da će tokom 2021. godine pre svega mladi ljudi iz Unsko-sanskog kantona posetiti Novi Sad, upoznati se sa kulurnim nasleđem Vojvodine, od koje jedan značajan deo proističe iz perioda zajedničke države.

– U Novi Sad ste dobrodošli, a nadam se da ćete iz našeg grada poneti pozitivne utiske, kao i da će ova poseta doprineti jačanju veza dva grada i regiona, kako na kulturnom, tako i na privrednom, sportskom i svakom drugom polju – kazao je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

O privrednim potencijalima Novog Sada, goste su upoznali član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i šef Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Grada Novog Sada Milenko Malešev. Kako je napomenuto tokom sastanka, u poslednjih sedam-osam godina zabeležen je brz privredni razvoj grada, a kao najbolji dokazi za to jeste otvaranja novih radnih mesta, realizovane investicije i porast interesovanja stranih investitora. Na sastanku je objašnjeno da u privredi prednjači proizvodnja, od auto-industrije, preko informacionih tehnologija, do prehrambene industrije.

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić zahvalio se domaćinima na prijemu, izrazivši spremnost za saradnju u oblastima u kojima je to moguće. Kako je objašnjeno, geografski položaj Velike Kladuše je veoma dobar, što dodatno privlači potencijalne investitore. Prema njegovim rečima, u toku je realizacija nekoliko investicionih projekata, a neki od njih se odnose na prekograničnu saradnju sa opštinama Hrvatske, te je istaknuto da razmena iskustva sa Novim Sadom na sličnim projektima može biti od velike obostrane koristi. Pored toga, kao jedan od vidova moguće saradnje izdvojena je i potencijalna saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka.