Novosadski polumaraton, 27. po redu, održaće se u nedelju, 22. marta, a start trke zakazan je na Trgu slobode u 10 časova, rečeno je na današnjem sastanku Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona, gradskih službi, preduzeća i ustanova, koje učestvuju u organizaciji ove sportske manifestacije. Prvi sastanak Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona održan je danas u Skupštini Grada Novog Sada, a predsednik gradske Skupštine i predsednik Organizacionog odbora 27. Novosadskog polumaratona Zdravko Jelušić istakao je očekivanja da će trke predstojećeg polumaratona proći u najbolje redu, kao i da će se sportskoj tradicionalnoj manifestaciji odazvati što veći broj ljudi. On se zahvalio gradskim ustanovama i preduzećima, ali i drugim institucijama u pripremi Novosadskog polumaratona, jer se bez njihove pomoći trka ne bi mogla održati.

Kako je rečeno na sastanku, očekuje se da na glavnoj polumaratonskoj trci učestvuje više od hiljadu domaćih i stranih takmičara, a organizatori očekuju veliki broj učešća učenika i učenica novosadskih osnovnih i srednjih škola. Učešće na trkama najavili su i pripadnici Vojske Srbije i to Prve kopnene brigade, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pored glavne trke, koja može da se trči i štafetno, održaće se i trka zadovoljstva, potom rekreativno trčanje, hodanje sa štapovima,, ekipna trka na šest kilometara, trka građana, trčanje – šetnja srednjoškolaca, trčanje – šetnja starijih osnovaca od 5 do 8 razreda, trčanje – šetnja osnovaca od 1 d 4 razreda, poletarac trčanje šetnja mališana i tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara.